Comuna Orodel Judetul Dolj

MA VIZITATI , DECI EXIST !!!

Vom asista la o scumpire a painii?

Scris de cbalm in august - 22 - 2010

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat ca inca nu sunt motive pentru a vorbi despre o criza agricola mondiala, desi pretul graului a crescut un 12% ajungand la 236 euro/tona.

Ken Ash, directorul OCDE, a declarat ca „in acest moment este prea devreme sa facem comparatia cu urcarea de pret din 2007/2008”.

Aceasta incrementare se poate datora secetei din Rusia, al treilea exportator mondial de grau, care a suspendat exportul de grau pana la sfarsitul acestui an, dar si de marirea cererii pe pietele din Asia.

3 Comentarii la articolul “Vom asista la o scumpire a painii?”

  1. cbalm spune:

    Daca anul trecut prevedeam o scumpire a painii si nu ne-am inselat, pentru acest an si urmatorii prevedem o „criza” a painii. Nu intelegeti ca nu va mai fi paine. Va fi dar nu ne vom mai permite sa o cumparam, mamaliga este mai ieftina, deocamdata. Ce pacat ca au ales Romania pentru a face acest experiment…oare cat vom mai rabda?

  2. cbalm spune:

    Se confirma ca pretul tonei de grau pe piata s-a dublat (280 de euro). Asta va duce la scumpirea carnii in primul rand. Pana la urma…DA, vom asista la o scumpire a painii.

  3. cbalm spune:

    Astazi au inceput sa confirme ca pretul produselor agricole, in special al granelor vor creste cu pana la 7%…deci DA , vom asista la o scumpire a painii.

Lasa un comentariu