Comuna Orodel Judetul Dolj

MA VIZITATI , DECI EXIST !!!

Trenul care nu mai ajunge

Scris de cbalm in iulie - 26 - 2013

24 de iulie 2013. Orasul Santiago de Compostela, Galicia, Spania este pus la punct pentru sarbatoarea patronului , Sfantul Santiago. Pelerinii sosesc din toate colturile lumii : unii cu avionul, unii in transport auto, altii pe jos dupa ce au facut „drumul lui Santiago” ,  orasul este plin de viata, cu securitatea si seviciile de asistenta dublate. In statia de tren de mare viteza familii intregi isi asteapta parintii, copiii, sotii, fratii si surorile pe care nu i-au vazut de mult timp si cu care au planuit o sarbatoare de neuitat. Se uita nerabdatori la ceas 20.41 , mai sunt doua minute si vor potea tine in brate persoanele iubite, vor rade si vor canta impreuna , isi vor spune bucuriile si necazurile,  realizarile si proiectele , isi vor face surprize si cadouri… Si privesc din nou la ceas … au trecut cele 2 minute … trenurile AVE nu intarzie niciodata fara sa fie anuntata intarzierea… Incep sa se priveasca intrebatori… incep sa apara primele telefoane puse la ureche asteptand conexiunea cu cei din tren … nimeni nu primeste raspuns …. in oras izbucneste un zgomot asurzitor de sirene de toate serviciile de urgenta : pompieri, ambulanta, crucea rosie , politie … megafonia garii anunta ceea ce nimeni nu doreste sa auda: trenul pe care il asteptau nu va mai ajunge niciodata.

Sarbatoarea s-a transformat intr-un funeral, fericirea in durere, bucuria revederii in disperare …

La 20.41 , doua minute inainte de ora de sosire, la 4 km de gara trenul de mare viteza a iesit de pe sine la ultima curba, cu o viteza de 190 de km pe ora. In tren calatoreau 218 persoane. In accident au rezultat moarte 78 de persoane si ranite 140.

O lacrima si o lumanare pentru cei morti , un gand bun pentru raniti sa se recupereze grabnic, condoleante familiilor , felicitari voluntarilor si serviciilor de urgenta. O zi de mare tristete…

Video impactant. tren de Santiago

Lasa un comentariu