Comuna Orodel Judetul Dolj

MA VIZITATI , DECI EXIST !!!

Fragment dintr-o viitoare carte…

Scris de cbalm in noiembrie - 5 - 2013

Cortegiul funerar iesise din sat si se apropia de o colina incarcata de flori palide. La poalele ei, jur-imprejur se zareau stalpi de lemn, ca o padure de arbori tineri retezati la aceeasi inaltime de o mana nevazuta . Toti mergeau in liniste, purtand in maini mici jucarii cioplite in lemn, cadouri pentru batranul … cum se numea? Inca nu auzisem pe nimeni pronuntandu-i numele , pentru ca fiecare in numea intr-un fel: unul al doilea frate al meu , altul amicul meu , altul al doilea tata al meu, desi unicul familiar de sange era Dariana, nepoata lui. Si ea purta in mana un cadou, era singurul diferit de celelalte, era o fotografie. Intrebasem de ce ii duc jucarii batranului si imi spusesera doar „ca sa stie ca nu am uitat”. Nu am vrut sa aflu  mai mult,  in acel moment nu intelegeam. Ajunsesem la primii stalpi. Nu se vedea vreo ridicatura care sa arate ca acolo se afla ingropat un mort, iar pe stalpi scria doar „Iosif, decedat in varsta de 2 ani”, „Maria, decedata in varsta de 3 ani” , si niste ani mai sus care nu stiam ce sunt. Ajunsesem … si pe stalpul lui scria ” 2005 2091 Gabriel decedat in varsta de 4 ani si jumatate”. Atunci un tanar care se afla langa mine cu o carte mica de lemn in mana se apropie si imi dadu un semn al intrebarii facut tot din lemn si ma indemna sa il las batranului :

-Sa mergem ca suntem ultimii , ne asteapta. Am pasit ca intr-o transa si am facut ce imi spunea tanarul. (…)

-Nu stiti sa socotiti varsta omului si il considerati copil, de asta ii aduceti jucarii? – am intrebat cand totul se terminase.

-Nu, mi -a raspuns. Socotim doar zilele cat a fost fericit in viata , iar „jucariile” sunt ca el sa vada ca nu am uitat cu ce ne-a ajutat pe fiecare. Pe unul l-a ajutat sa isi construiasca o casa, pe altul sa isi faca fantana. Pe mine m-a invatat sa citesc si mi-a daruit o carte; iar tie ti-am dat un semn de intrebare ca sa stie ca este de la cineva care nu l-a cunoscut si nu a inteles…

5 Comentarii la articolul “Fragment dintr-o viitoare carte…”

  1. Alina Sava spune:

    Foarte intersant,Cu siguranta o voi citii!

  2. Raluca spune:

    Foarte frumos!!!!
    Astept cartea si vreau o dedicatie speciala

  3. constantin spune:

    Trist …, dar frumos , felicitari !

  4. marius spune:

    interesant…

  5. aurelia spune:

    …felicitari! abia astept sa o citesc!dar o vreau si cu dedicatie!

Lasa un comentariu