Comuna Orodel Judetul Dolj

MA VIZITATI , DECI EXIST !!!

Constructorul

Scris de cbalm in noiembrie - 6 - 2013

Un bun constructor lucra de ani de zile la un patron si intr-o zi i-a comunicat ca doreste sa se retraga, sa isi construiasca o casa a sa unde sa aiba timp pentru familie. Patronului i-a parut rau ca ii pleaca poate cel mai bun om al sau , dar l-a inteles. L-a rugat totusi ca sa ii mai construiasca o ultima casa  si il va lasa sa plece. Mesterul s-a apucat cu spor de aceasta ultima casa, dar pe masura ce trecea timpul se gandea din ce in ce mai mult la alte lucruri pe care le considera mai importante, chema sa il ajute orice coleg nepriceput care avea timp si pentru el , intarzia mult cu cofragele si nu mai supraveghea calitatea cimentului. Intr-un sfarsit cu chiu cu vai a terminat casa, cu pereti strambi, cu acoperis nesigur, cu materiale proaste… in fine – o lucrare de care ii era rusine de cum arata, dar spera ca patronul sa nu bage de seama toate defectele constructiei , ca o sa fie grabit sau preocupat de plecarea sa si totul o sa treaca neobservat. Si intr-adevar patronul a venit binedispus si luandu-l in brate, fara sa se uite la casa, i-a spus:

– Aici sunt cheile casei pe care ti-o doreai , este a ta dragul meu ti-o daruiesc din tot sufletul.

Asa se intampla cu viata fiecaruia dintre noi : o construim punand adesea material care nu este de calitate, o lasam pe mana altora ca si cum nu ne-ar mai interesa. Apoi , ca in exemplu de mai sus cineva ne deschide ochii si ne face sa intelegem ca acesta este locul in care trebuie sa traim. Uneori este tarziu sau imposibil sa o refacem si gandim ca daca am fi stiut am fi facut-o perfecta. Acum stim: oricare dintre noi este constructorul, fundatia pe care o turnam azi este a viitoarei case a sufletului nostru, locul unde vom locui maine. In fiecare zi batem un cui, punem o tigla, sa facem in asa fel incat sa ne mandrim cu lucrarea noastra nu sa ne fie rusine de ea…

2 Comentarii la articolul “Constructorul”

  1. marius spune:

    foarte adevarat.va urmaresc pe toti cand pot cu mare interes.apreciez ceea ce faceti.interesant articolul.tine-o tot asa,te urmarim.

  2. aurelia spune:

    Mai baiatule, cand ai timp de toate astea? Timpul tau liber nu ti-l petreci cu scumpii tai copilasi? Va pupacim!

Lasa un comentariu