Comuna Orodel Judetul Dolj

MA VIZITATI , DECI EXIST !!!

Scolile comunei Orodel

Scris de cbalm in martie - 18 - 2011

Prima scoala construita pe raza actualei comune Orodel a fost in satul Cornul in anul 1874.

Sase ani mai tarziu – 1880 – se termina de construit prima scoala in satul Orodel.

In 1924 aparea primul local de scoala in satul Calugarei, iar in 1932 in satul Teiu. In catunul Bechet scoala a fost construita abia in anul 1952.

63 Comentarii la articolul “Scolile comunei Orodel”

  1. cadru didactic spune:

    Si noi va rugam frumos, pe d-voastra d-nul Admin mai intai sa invatati sa scrieti corect din punct de vedere gramatical, iar mai apoi sa ne spuneti noua „da-ti” dovada de cadre didactice.Va multumim pentru intelegere!Plus de-asta noi am fost jigniti , nu d-voastra…..

  2. Admin spune:

    VA ROG SA NU FOLOSITI UN LIMBAJ JIGNITOR SI CALOMNIOS LA ADRESA ALTOR PERSOANE SAU LA ADRESA ADMINISTRATORILOR . IN MOD CONTRA VI SE VA RETRAGE DREPTUL DE A MAI POSTA COMENTARII.EXPRIMATI-VA PUNCTUL DE VEDERE IN MOD CIVILIZAT. DA-TI DOVADA DE CADRE DIDACTICE .VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE .

  3. cadru didactic spune:

    Oricat de mult ne-am gandi la elevii nostri, degeaba. Parintii nu ne sprijina si nici comunitatea locala..iubim munca pe care o facem si ne iubim elevii pentru ca fara ei nu ne-am mai numi cadre didactice…dar daca d-voastra v-ati auzi zi de zi jigniri, barfe sau reclamatii nefondate ati mai putea muncii cu dragoste?..Ei uite ca noi muncim cu dragoste si nu facem raspunzatori elevii nostri pentru faptele si vorbele parintilor.Dar oare nu ne doare ca nu suntem apreciati nici de parinti, nici din punct de vedere material?….

  4. cbalm spune:

    Multumiri dumneavoastra tuturor care va luptati zilnic cu probleme „made in Romania” si doriti sa le faceti cunoscute petru ca din ce in ce mai multi sa fim constienti de ele si sa ne unim pentru a le depasi mai usor. Speram din tot sufletul ca aceste schimburi de replici sa duca la o cunoastere a adevarului si a realitatii in care traim , sa ne serveasca de exemplu pe viitor si sa ne ajute sa evitam conflicte nefondate. Aceasta pagina este a oamenilor si pentru oameni, sa ne ajute sa ne cunoastem , sa comunicam, sa crestem, sa fim mai buni. Asa am descoperit din comentariile de aici ca avem probleme toti, sunt timpuri grele, dar trebuie unitate nu dezbinare. Va felicit domnilor profesori pentru felul cum ati abordat acest subiect delicat si pentru faptul ca ati trecut cu bine faimoasa comisie ISJ. Va indemnn sa continuati sa faceti lucruri bune pentru copiii din Orodel, putin cate putin vor veni si ajutoare.

  5. C.A.. spune:

    domnule orodelean aveti mare dreptate,intr-adevar,timpurile sunt foarte grele peste tot..nu vrem sa fim laudati dar nici criticati pentru neadevaruri…munca pe care o facem este din placere..nu stiu cati dintre dumneavoastra v-ati dori sa lucrati in locul nostru in conditiile in care ati stabate 120km zilnic,v-ati trezi dimineata la 5 si ati ajunge acasa seara la 5 pentru un salariu de 8 milioane din care aproape 3 milioane ii dam lunar la abonament din buzunarul nostru..aveti idee cati ne apreciaza munca si sacrificiile pe care le facem pentru copiii dumnealor???…iar ca lauda si recunostinta avem rezultatele copiilor care chiar isi doresc sa ajunga ceva in viata…
    si inca ceva..as vrea sa multumesc celor care au infiintat si administreaza acest site ca ne-au dat si noua posibilitatea de a ne sustine punctul de vedere …o zi buna pt toata lumea

  6. cbalm spune:

    Am toata increderea ca nu sunt motive politice in comentariile lasate in aceasta pagina si ca toti cei ce vor dori vreodata sa puna comentarii de vreo culoare politica , vor citi inainte Declaratia de principii si nu vor pierde timpul scriind comentarii pentru ca NU SE APROBA. Pagina este a comunei, nu a vreunei persoane nici a vreunui partid, in aceasta pagina nu se cer voturi si nu serveste altor interese decat ca lucrurile sa mearga mai bine si sa invatam unii de la altii, sa ne ajutam si sa invatam sa fim de partea adevarului. Niciodata nu este prea tarziu. Tot de departe , ca si persoana care a lasat comentariul de mai sus , va sprijin sa luptati pentru aflarea adevarului si sa continuati sa dati dovada de profesionalism ca si pana acum.

  7. Orodelean plecat spune:

    Foarte bine, nici sa nu va fie frica daca va stiti corecti. Eu nu am ponegrit pe nimeni si aici nu este vorba de politica pentru ca sunt de prea mult timp plecat ca sa mai stiu ce se mai tese prin Orodel, care sunt interesele. Foarte bine ca va faceti treaba domnilor. Unde eu lucrez nimeni nu m-a laudat in 17 ani, ci doar mi s-a atras atentia… Asta este, timpurile sunt grele peste tot. Lauda si recunostinta este salariul pe care il primim lunar. Ne-ar veni bine dar putem trai si fara laude.

  8. cadru didactic spune:

    Si inca ceva…Nu ne este frica de comisiile de la ISJ..Anul acesta am avut extrem de multe din motive banale…saracii inspectori scolari…nici dumnealor nu le vine sa creada…si credeti-ma ca a fost totul in regula la toate .Ne facem treaba domnilor! Daca totusi va doriti sa aflati adevarul, va invitam la scoala…sa vedeti cat va apreciem noi copiii, iar d-voastra ne ponegriti. Astea sunt jocuri politice…

  9. cadru didactic spune:

    Am fost cadru didactic intr-o scoala cu 70% rromi,unde, pentru orice problema a elevilor nostri parintii veneau si vorbeau frumos cu noi rezolvam probleme impreuna, comunicam suficient de mult astfel incat elevii sa nu aiba de suferit….In Orodel insa, am gasit numai reclamatii, acuze nefondate si extrem de multe „barfe”. Domnilor parinti si cei care aduceti comentarii, ce sa facem mai mult pentru elevii d-voastra decat am facut si facem dar nu vedeti? Oare chiar nu exista si un exemplu pozitiv in scoala asta de tot o ponegriti atat?
    Oare noua ne este usor sa strabatem 120 km zilnic sa stam 4-5 ore cu emotie ca ma pot intoarce cu spatele iar copilul d-voastra in acest timp poate face o nazbatie? Oare imi este usor sa fiu navetista cu microbuzul si sa imi aud ca am furat lemnele scolii?
    I-am inscris pe copiii d-voastra la diverse concursuri, i-am sprijinit in proiecte, i-am luat la noi acasa sa putem ajunge la concursuri si festivitati de premiere…..si tot nu este de ajuns.Stim…..va doriti ca in aceasta scoala sa ramane doar consatenii.Pe noi ne vedeti ca pe niste intrusi…Asta e ..Preferati ca la ora fiului/fiicei d-voastra sa vina un necalificat, care nu are nici o treaba cu scoala decat sa venim noi din oras, cei calificati, cei care stim ce sa va invatam copiii. Pe aceia ii puteti modela, pe noi NU! Oricum, oricand as pleca din orodel, mi-am creat o singura impresie, si anume „Munca in zadar…”

  10. C.A.. spune:

    domnule Petre…va inteleg destul de bine supararea..dar vorbiti in numele dumneavoastra nu al celorlalti..imi spuneati mai sus :”intelegem ca sfatuiesti”nu aveti de unde sa stiti ce au inteles sau nu ceilalti…astept comentariile dumnealor daca nu am fost destul de clara…vad ca deocamdata doar dvs nu ati inteles mai nimic din ceea ce am vrut sa spun…nu stiu in schimb ce intelegeti prin „amenintari dure”sincer, sper sa nu va fi gandit la cea mai veche si proasta metoda de amenintare..”amenintarea cu bataia”(dupa cum ati pus problema…)si ca sa nu ramaneti in ceata cum s-ar spune am sa va explic in cateva cuvinte ce presupun aceste”amenintari dure „in psihologia copilului:
    -interzicerea unor lucruri foarte dragi copilului atunci cand greseste
    -impunerea unor reguli stricte si neabaterea de la ele..
    -de fiecare data cand faci asta trebuie sa explici copilului si de ce faci asta pentru ca pedeapsa ta sa fie constructiva…
    si as mai putea continua…insa vreau sa va raspund in cateva randuri la tot ce nu ati inteles sau va faceti ca nu ati inteles…
    „In Orodel nu avem un statut social inalt”… domnule drag..nici nu am spus asta…chiar nu cititi cu atentie???tocmai de aceea …”statutul social scazut prezinta un factor de risc.”dar nu numai asta…acesta este doar UN POSIBIL factor de risc
    -„respingerea copilului de catre parinti”-atata timp cat un parinte nu este preocupat de nevoile copilului sau..de educatia si comportamentul acestuia…cum numiti in viziunea dvs acest lucru?(automat parintele isi respinge copilul…nevoile acestuia…)si cand spun asta credeti-ma ca sunt foarte multe cazuri in Orodel…
    Nu am spus ca nu sunt si parinti care si-au educat si isi educa in continuare copiii foarte bine..si numarul acestora este destul de mare…insa acum discutam despre cazul acelor „copii problema”
    din ce am vazut pana acum imi pare foarte rau ca trebuie sa va spun insa domnule Petre…dvs sunteti in afara subiectului…si nu vreti sa acceptati ca gresiti si nu intelegeti cu adevarat despre ce e vorba…sau aveti vreo problema personala cu cineva din scoala…ca daca este asa nu stiu daca isi mai au rostul aceste discutii..
    Detalii vi s-au dat.. cat sa trageti concluzii…ce si cum s-a intamplat, iar eu nu am facut altceva decat sa va explic pe scurt ce sta la baza acestor agresivitati ale copiilor.
    Si in incheiere…ca am omis…daca au fost lucruri proaste pe care copiii le-au „invatat”la scoala au fost auzite tot la acesti „copii problema”…e inevitabil atata timp cat isi petrec cateva ore dintr-o zi impreuna..
    Sper ca acum v-ati lamurit si mai ganditi-va…eu totusi inclin sa cred ca dvs aveti o problema personala cu angajati ai scolii…sau e un joc politic…(SPER SA MA INSEL insa prea putin probabil)imi pare rau ca trebuie sa spun asta dar ma obligati atata timp cand vorbiti numai despre obligatiile cadrelor didactice…despre drepturi…NIMIC…bine ca ne-a mai ramas macar dreptul la replica…o zi buna va doresc

  11. popocea spune:

    Eu am facut scoala generala la Orodel numai laude pentru cadrele didactice de acolo, apoi am revenit dupa aproximativ 20 de ani dar ca,invatator tot la scoala Orodel, nu stiu ce s-a intamlat in ziua aceea, nu mai functionez pe raza comunei de foarte multi ani dar atata timp cat vorbesti frumos cu un elev il respecti si el te va respecta pe tine.Intai sa invatam copii sa ne respecte pe noi ,domnilor, CA PARINTI, si apoi sa ne asteptam ca la randul lor vor respecta colegii si profesorii.Ivatatii ce este raspuderea nu-i mai guguliti. La randul meu si eu sunt parinte am o fata la facultate dar RESPECTA persoana de langa ea indiferent ce este sau cine este.MULTUMESC

  12. Orodelean plecat spune:

    De ce va este frica sa vina inspectie de la ISJ cum a zis cineva intr-un comentariu mai sus, daca va stiti nevinovati? Sa vina inspectia sa isi faca treaba si asa raman lucrurile lamurite, nu mai se speculeaza ca a fost in timpul orei de istorie si nu era directoarea, ca a fost in pauza si nu s-a responsabilizat profesoara de serviciu, ca a fost pe drumul catre casa si vor sa o faca responsabila pe directoare ca sa o aduca pe cea dinainte… etc. Un eveniment ca acesta petrecut in scolala sa-l rezolve cei de la scoala. Lucrurile descurcate sunt cele mai curate. Daca nu incepem sa intelegem nu vom ajunge niciodata sa iesim din mocirla asta. Avem nevoie de o injectie de sange nemtesc, sa stim sa raspundem cand suntem vinovati, sa nu mintim si sa nu inselam pentru ca persoanele care ne asculta considera ca noi spunem adevarul si se genereaza o imagine gresita despre cum s-au intamplat lucrurile.

  13. petre spune:

    CA, dupa cum spui tu intr-a cincea fraza intelegem ca sfatuiesti parintii sa foloseasca amenintari dure si sa fie inflexibili ca sa isi educe bine „puii”? Interesanta forma ta de a educa, probabil nici nu ai copii. Ai spus ca micutii pot invata oriunde, crezi ca in scoala nu invata lucruri proaste? In Orodel nu avem un statut social inalt si nu era vorba despre respingerea copilului de catre parinti, esti un picutz in afara subiectului. In incheiere te invit sa spui lucrurilor pe nume si sa nu mai bati saua ca sa priceapa iapa caci nimeni nu a pus concluzii inca. Mai este nevoie de detalii despre intamplarea cu fata domnului Cazan, asta este ceea ce asteptam cu totii ca sa tragem concluziile.

  14. C.A..copiii sunt oglinda parintilor spune:

    Copiii fac fata unor situatii familiale si scolare tensionate prin comportamente agresive. Agresivitatea lor poate fi o modalitate de a atrage atentia sau poate fi o simpla provocare. Uneori copiii folosesc comportamentele agresive pentru a castiga o identitate proprie, alteori se simt pur si simplu neglijati.
    Comportamentul agresiv are in timp efecte negative si duce la deficiente in modalitatile de rezolvare a situatiei conflictuale.
    In general, copii agresivi traiesc intr-un mediu social caracterizat prin conflicte, neglijare si abuz, dar de multe ori agresivitatea copiilor este cauza conflictelor in familie.
    Metodele educative nepotrivite utilizate de parinti , caracterizate prin amenintari vagi si inconsecventa intaresc agresivitatea copilului.Deasemenea, statutul social scazut al familiei constituie un factor de risc, fiind asociat cu competente sociale deficitare si un comportament de disciplinare problematic. Conflictele conjugale pot determina o crestere a stresului familial si duc la respingerea copilului de catre parinti.
    Unde invata copiii ?
    Copiii invata oriunde : incepand de acasa,de la scoala, cabinet medical, plimbare prin parc si pana la magazine alimentare. La fel ca adultii, copiii invata din interactiunea cu ceilalti copii, dar si urmarind comportamentul parintiilor. Copilul este influentat foarte tare de persoanele din viata lui: in special de adultii de care este foarte apropiat.
    Fiecare isi creste si isi educa puii dupa chipul si asemanarea sa. Parintii care-si invata copilul sa minta, cu siguranta sunt niste mincinosi. Cei care-l invata sa dea cu pumnul, sigur sunt niste agresivi, iar femeile care isi vor fetele niste viitoare doamne interesate, sigur asa sunt si ele. Copiii n-au nicio vina, dar de cele mai multe ori ei platesc pentru carentele din educatie.
    Imi pare nespus de rau stimati parinti ca trebuie sa va spun asta…cati dintre dumneavoastra v-ati pus vreodata intrebarea”oare eu sunt destul de bun pentru copilul meu?i-am oferit o educatie corespunzatoare?sau..cu ce am gresit in educatia puiului meu?”
    In ceea ce priveste cadrele didactice,niciodata acestea nu va vor invata copiii sa fie agresivi …sa minta..sa vorbeasca urat..sa fure..
    In incheiere as vrea sa va rog sa mai reflectati putin asupra lucrurilor si sa nu va mai grabiti in a trage cocluzii in graba…Multumesc si sa auzim numai de bine!

  15. petre spune:

    Oana, ori tu nu stii sa te exprimi ori eu nu stiu sa te inteleg: cum sa te anunte de ce s-a intamplat daca erai de fata? Crezi ca erau circa 5 cadre langa fatä? Ce are de a face durerea de cap cu interventia chirurgicala la care a fost supusa fata? Ne lasati nelamuriti cu comentarii ca asta? O zi buna si tie.

  16. BASA NICOLETA spune:

    Probabil ca eu apartin unei alte generatii (am terminat scoala gen in 1969 iar liceul in 1974) dar pot sa va spun ca am numai cuvinte de lauda pentru dascalii pe care i am avut :d-mna BADEA (un exemplu de disciplina si corectitudine); d -nul pr COJOCARU (cu dumnealui am invatat sa iubesc matematica); d -nul PITURCA (profesor,prieten,parinte); d-nul ZORILA IOAN un eminent poet, un adevarat „zburator”.

  17. oana spune:

    inca ceva: doamna director pe care dvs. o numeati ,,monstru” si-a dat demisia in urma cu un an si jumatate… acum este o alta doamna director care chiar incearca sa faca ceva pentru copiii acestei comune. in ce masura reuseste depinde si de comunitatea locala…

  18. oana spune:

    Doamna era foarte suparata cand a postat comentariile, insa pe buna dreptate. Domnul Cazan ar trebui sa-si masoare cuvintele. In plus, dumnealui ar trebiu sa nu mai arunce acuzatii nefondate. La incident am fost si eu de fata. Doi copii, in PAUZA, s-au ciocnit, total intamplator. Fata, in loc sa ne anunte, a preferat sa-si cheme mama. Cred ca eram circa 5 cadre didactice langa fata, iar mama si fata au fost transportate acasa chiar de un cadru didactic NU LA SPITAL, CI ACASA. Fata, la doua zile distanta(timp in care a fost la scoala), s-a plans iar ca o doare capul si ar dori sa mearga acasa, bineinteles insotita de alte doua fetite. Chiar eu le-am interzis fetelor s-o insoteasca. Cea mica asa face de ceva timp.
    Oricum, as vrea sa-mi spuna oricine ce doreste, insa eu stiu ca si eu am fost eleva si in pauze era toata lumea a mea. Puteam sa stau acasa si 10 ore afara , dar nimic nu egala joaca din pauza cu colegii.In plus, unele persoane ar face mai bine sa colaboreze cu scoala, decat sa colaboreze cu alte institutii care in ultimul timp denigreaza scoala, cateodata chiar lupta impotriva scolii. Noi poate am face mai multe pentru copiii dvs., insa au grija altii sa nu putem.
    O zi buna va doresc!

  19. petre spune:

    Ce frumos vorbesc profesorii din Orodel. De ce grad de inteligenta dau dovada. Ce explicatii sa veniti sa ne cereti d cadru didactic? Pai noi incercam sa discutam ca oameni normali, dar spune ce s-a intamplat acolo… si apoi continuam discutia.

  20. cbalm spune:

    Cred ca nu ati citit bine tot comentariul meu. Care parte din cuvintele „daca este adevarat ceea ce spune aici Marcel Cazan” nu ati inteles? La data cand am facut comentariul aveam certitudinea ca doamna director este un monstru Daca insa este o inscenare asa cum incep sa inteleg atunci imi prezint scuzele si imi cer iertare pentru cuvintele spuse, desi eu nu am adus jigniri in nici un moment cu cuvinte ca „oameni de cea mai josa speta” , „halal…”, „babe de pe sant”, etc.

  21. cadru didactic spune:

    Comentariile d-voastra sunt de toata jena. Niciodata nu ati stat cu frica in san domnule „cbalm” pentru ca unii dintre d-voastra va trimiteti copiii la scoala doar pentru a-i trimite de acasa.Nu zic ca nu sunt si exceptii, dar imi e greu sa cred ca noi ca oameni normali nu ne facem griji de copiii, nepotii sau verisorii d-voastra. Daca tot vi se pare asa innacceptabil va invit in locul meu 3 zile si veti scapa de comentariile astea stupide pentru toata viata! Sa va fie rusine pentru aceste cuvinte!

  22. cadru didactic spune:

    Domnilor care doar stati si comentati, ar fi cazul sa mergeti macar o zi in locul nostru sa vedeti cum va educati odraslele acasa….Degeaba il/o invat eu la scoala cateva ore daca educatia din familie este de toata jena. Lasati jocurile politice si haideti sa nu uitam ca educatia pleaca din familie. Injuraturile, jignirile si „bunele maniere” nu le aud de le noi. Si inca ceva…nu stiti decat sa apelati la ISJ, dar sa discutati ca niste oameni normali cu noi nu va permiteti, probabil nu va permiteti din punct de vedere intelectual sau mai stiu eu ce. Nu cred ca noi am venit vreodata sa va cerem explicatii. In cateva cuvinte insa ce asteptari sa avem de la elevii nostrii daca parintii lor sunt oameni cu discutii de cea mai joasa speta….Pacat de copii. Defapt, halal copii, halal parinti! O seara placuta si din cand in cand mai cantariti-va si gradul de inteligenta! Babe de pe sant….

  23. baby spune:

    Imi pare rau de cele intamplate,domnule Marcel!dar vrem totusi…mai multe detalii!cum a fost lovita,de cine?cine a inceput …scandalul?Asa poate intelegem si noi mai bine ce se petrece in Scoala Orodel!

  24. cbalm spune:

    Domnilor,pana acum nu am intervenit considerand ca era vorba de un lucru nesemnificativ, dar daca este adevarat ceea ce spune aici Marcel Cazan, ar trebui sa vina la Orodel o comisie de la ISJ pentru ca asa ceva nu poate ramane in aer. Toti avem copii la scoala, sau verisori sau nepoti. Nu ar trebui sa ducem copiii la scoala si sa stam cu frica in san ca ii gasim la reanimare la ora cand ar trebui sa fie in casa. Doar responsabilizandu-se cineva se pot rezolva lucrurile, este inacceptabil ca intamplari ca aceasta sa fie trecute cu vederea. Exemple ca acesta nu dau o buna educatie copiilor nostri.

  25. Marcel Cazan spune:

    Fata mea a fost lovita in timpul orei de istorie si a avut nevoie de interventie medicala.

  26. baby spune:

    Domnule Marcel, vreau sa spuneti aici ce s-a intamplat in ora de istorie a Doamnei Director!

  27. Marcel Cazan spune:

    Nu a fost in pauza, ci in timpul orei de istorie unde era ora directoarei (ora de istorie).

  28. petre spune:

    Chiar si in recreatie copiii au un profesor de serviciu. Cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea, dar la noi la romani dam tot timpul vina pe altii; daca in educatie nu avansam pai ce mai cerem altor sectoare?

  29. baby spune:

    La ce te referi tu a fost o joaca de copii in recreatie!Poate aflam mai multe detalii chiar de la directorul scolii!!

  30. petre spune:

    Ne-ar face placere sa aflam mai multe despre copiii buni ai comunei Orodel, dar si despre incidentele neplacute petrecute in scolile comunei. Se pare ca au si profesorii parte de vina in unele dintre ele. Poate cineva isi ia inima in dinti si spune lucrurilor pe nume…

Lasa un comentariu