Imi amintesc de multe ori expresii ca „românul s-a nascut poet” sau „codru-i frate cu românul” si incerc sa le transmit copiilor mei, dar nu stiu cum sa le explic pentru ca , desi par simple, sunt foarte complexe pentru timpurile in care traim. Ori nu am rabdarea necesara, ori ei au dreptate ; cert este ca dupa cateva sedinte mi-au spus ca ei cred ca ” romanul s-a nascut in codru”.
Pentru generatia de azi, saturata de tehnologie si S.F. , este greu de inteles traiul in izolare, modest, linistit, o casuta modesta la marginea unei paduri in loc de o vila de trei nivele, o gradinita cu flori in loc de camp de golf sau piscina, bicicleta in loc de Harley, imprejurimile si cerul cu stele in loc de TVul plasma, s.a.m.d. Am considerat ca mai de ajutor mi-ar fi niste imagini, fotografii, exemple de cum au trait generatiile anterioare. Mi-ar face placere sa recuperam de prin cotloanele olvidate fotografii vechi cu oameni si locuri din comuna noastra, daca intalniti asa ceva nu le aruncati sa incercam sa facem o galerie de imagini vechi ale satului.
Asa vom arata copiilor nostri si noua insine de unde venim si ca nu ne-am desradacinat. Satul nostru nu are un potential economic, dar consider ca are altul mult mai puternic si mai frumos: cel uman, cel care este impartit cate un graunte in fiecare dintre noi, pe care l-am slefuit cu amintirile noatre, cu trairile si experientele noastre si l-am transformat in cel mai de pret lucru pentru noi. Doar puse la un loc toate aceste diamante sufletesti vom putea arata potentialul nostru. Cred ca suntem si poeti si artisti si frati ai codrului si ai naturii, trebuie doar sa ajutam sa infloresca aceste seminte minunate pe care generatiile anterioare ni le-au lasat mostenire.
In aceasta categorie vom vedea lucruri frumoase plasmuite de mintea si mainile consatenilor nostri, facute de ei sau sub indrumarea lor.
Multumim. Deocamdata punem bazele si incercam sa dam o mana de ajutor acelora care incearca sa faca primii pasi. Speram sa se formeze putin cate putin si echipa si sa creasca. A trecut aproape un an de cand am deschis pagina si am ajuns la 387 vizitatori, cu un total de peste 5000 de vizite din tari ca Spania, Grecia, India, Anglia.
FELICITARI!
ACEEASI IDEE DE RESPECT FATA DE TRECUT SI TRADITII AM IMPLEMENTAT INTR-UN PROIECT EUROPEAN „ME(U)MORIES” PRIN CREAREA UNOR CARTI VIRTUALE, ORG .PRIN „TINERET IN ACTIUNE” DE ANCA.A APARUT SI LA TV.,LA RADIO SI PRESA LOCALA DIN CRAIOVA.
EU AM IN LUCRU CU ELEVII PE UN CONT WIKI SPACES AL LICEULUI TUDOR ARGHEZI PUBLICAREA DE MATERIALE CULESE DE ELEVI DESPRE TRECUTUL LOCUITORILOR DIN ZONA NOASTRA.
Eu sper sa aveti mult succes in ceea ce intreprindeti, desi este destul de greu cand nu este o echipa numeroasa.
Sa auzim de bine!